Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Wat is jouw gemiddelde verbruik met je Tesla?

dinsdag 19 maart 2019, 14:41 door | 16,268x gelezen | 8 reacties

Met de nieuwe Tesla Model 3 heb je officieel een WLTP bereik van 530 kilometer. Ik ging er altijd vanuit dat ik in de praktijk tussen de 400 en 450 kilometer zou halen. Vooralsnog valt me dat een beetje tegen.

Mijn verbruik over 1.797 kilometer


Als ik kijk naar het gemiddelde over de afgelopen 1.797 kilometer die ik inmiddels gereden heb in mijn Model 3, dan zie ik een verbruik van 211 Wh per kilometer.

Uitgaande van dit gemiddelde verbruik is de daadwerkelijke range van mijn model 3 momenteel 354 kilometer. Fors minder dan de beloofde 530 kilometer dus.

Ik begrijp dat temperatuur en wind Ún eventueel een zware rechtervoet (die heb ik wel) best wat uit kan maken voor je bereik. Ook heb ik de afgelopen weken natuurlijk ook aardig wat demo-ritjes gedaan waarbij de achterlijke acceleratie natuurlijk een belangrijk onderdeel is.

Ik lees echter ook dat anderen een veel lager gemiddeld verbruik weten te halen. Nu ben wil wel benieuwd wat jouw gemiddelde is.

Ik heb een Google Sheet gemaakt waarop je jouw gegevens kunt delen. Ik zou het leuk vinden als je jouw data ook wilt delen.

Tesla Gemiddeld Verbruik (Google Sheet)

Je kunt je totale verbruik (bij de Model 3) achterhalen door links onderin het scherm naar rechts te swipen. Het verbruik over je laatste ritje verschijnt dan. Als je nu naar beneden scrollt dan kom je onderaan het totale verbruik tegen (mits je die teller niet gewist hebt).

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

8 reacties

 1. Mark
  Mark schreef op dinsdag 19 maart 2019 om 23:29

  Qua verbruik heb ik laatst eens een discusie gehad bij tesla. Ik reed in een rit met mijn model s 75d 220 km ging op 99% weg en kwam op 3% aan. Echter gaf het rit verbruik aan dat ik 57kwh verbruikt heb ik mis dus bijna 15 kw in het verbruik. Dit gaat volgens tesla op aan batterij verwarming tijdens de rit en wordt niet opgenomen in het verbruik overzicht. Eigenlijk ligt het rendement dus nog lager dan wat het scherm aangeeft.

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op woensdag 20 maart 2019 om 10:37

  Vanochtend trouwens op mijn tripje naar kantoor (27,3 kilometer) een gemiddeld verbruik van 180 Wh per kilometer. Dat vond ik dan wel weer netjes.

  Het was redelijk druk op de weg, dus vooral gewoon met het verkeer mee gereden.

 3. DHR
  DHR schreef op dinsdag 26 maart 2019 om 11:09

  Mijn langere afstand verbruik (35555, vandaag, mooi getal) is 181. In het begin was dat inderdaad hoger en dat heeft te maken met de demo ritjes, Een injestoeldruk acceleratie kost onmeunig veel energie knipoog Ik rijdt met de stroom mee en exact op de ter plaatse geldende maximum snelheid en veel op AP / Criuscontrol. 181 is inderdaad geen 500 km maar 414 km, ik vertrek vrijdag naar Italie en ben benieuwd wat het daar (en in DE) is.

 4. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 26 maart 2019 om 11:24

  @DHR; dat is een mooie test, zo'n trip naar Italië.
  Ik ben benieuwd hoe dat gaat bevallen. Laat het vooral nog even weten wanneer je straks terug bent. Enne, veel plezier!

 5. jos den Otter
  jos den Otter schreef op dinsdag 26 maart 2019 om 17:13

  Even niet over de model 3 maar over de X 75D. In december heb ik deze aangeschaft en werd mij verzekerd dat er in de winter zeker 275 km mee gereden kon worden. De praktijk blijkt zelfs met de temperaturen van nu slechts 225 km. Kortom teleurstellend. Tesla lijkt niet echt service gericht en laat mij keer op keer in het ongewisse. De 75D schijnt ook uit productie te zijn genomen vanwege het te geringe bereik. Zijn er meer met deze ervaring of doe ik mogelijk iets verkeerd?

 6. DHR
  DHR schreef op woensdag 27 maart 2019 om 08:42

  Overigens was ik iets te enthousiast met de km-stand, daar staat een 5-je teveel knipoog

 7. hunkaroglu
  hunkaroglu schreef op zondag 1 september 2019 om 13:26

  Volgens mij heeft iemand onbewust Tesla Gemiddeld Verbruik sheet vernaggeld. Ik zie de kopjes niet meer. Kan je het fixen, dan kan ik mijn gegevens aanvullen. Weet nu niet zeker waar ik wat moet invullen.

 8. Elja Trum
  Elja Trum schreef op maandag 2 september 2019 om 13:42

  @Hunkaroglu; Inderdaad, dat gebeurd helaas wel vaker. Ik heb hem weer een paar versies terug gezet.

  @Jos; dat is balen!
  Je rijstijl kan nog wel verschil maken. Minder 120+ rijden kan veel verschil maken, maar ik kan me voorstellen dat je daar niet altijd op zit te wachten.

  Verder hebben Model X rijders waarschijnlijk meer tips voor je dan ik nu kan geven.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.