Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Autopilot upgrade beschikbaar voor Model 3 rijders

dinsdag 16 april 2019, 20:02 door | 5,254x gelezen | 12 reacties

We hebben er best even op moeten wachten, maar eindelijk is de gratis autopilot update beschikbaar op de Tesla model 3. Je moet er nog wel even een vinkje voor omzetten in het autopilot-tabje.

Stuurautomaat beta


In de Nederlandse versie heet Autopilot blijkbaar 'stuurautomaat'. Zodra je hem inschakelt krijg je ook nog een hele waarschuwing over de beta-status en dat je zelf extra goed op moet blijven letten tijdens het gebruik.

Stuurautomaat beta activeren


Hierna kun je tijdens het rijden tweemaal de rechter stuurkolomhendel naar beneden trekken om de autopilot te activeren.

Het is de bedoeling dat je het alleen op de snelweg gebruikt, maar op andere wegen met goede belijning werkt het ook.

Stuurautomaat beta in actie


Zelf heb ik het alleen nog heel even binnen de bebouwde kom geprobeerd en dat ging al goed. Heb al zin in mijn ritje naar kantoor morgenochtend; dat is vooral snelweg rijden en dus prima om de Autopilot goed in te zetten.

Update
Vanochtend mijn ritje naar kantoor opgenomen. Ik heb de boel niet echt lopen editen, dus het is een lang filmpje. Dit was in elk geval mijn eerste ervaring met Autopilot.


In het kort: best vet!

Echt behoorlijk wennen om de auto het werk uit handen te geven, maar het werkt behoorlijk goed. Ik snap ook wel de voordelen van Enhanced Autopilot (die ik dus niet heb). Daarmee kun je ook Autopilot van baan laten wisselen en zelfs de route van je navigatie laten volgen op de snelweg.

Voor mij (nog) niet direct de 5 of zelfs 7,4 duizend euro waard, maar ik snap wel dat het meerwaarde heeft.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

12 reacties

 1. HJ
  HJ schreef op woensdag 17 april 2019 om 13:45

  ja hij werkt eindelijk! En tis even wennen, maar voelt nu al goed! Zou die advanced auto pilot nog wat toevoegen?

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op woensdag 17 april 2019 om 14:09

  @HJ; Ja, dan kun je van baan wisselen zonder hem van de autopilot te halen en je kunt ook navigeren op autopilot, de auto pakt dan zelf de juiste afslag.

  Lijkt me wel vet, maar (nog) niet voor 5.000 euro of meer. vrolijk

 3. Dick
  Dick schreef op donderdag 18 april 2019 om 03:40

  Nouwja.. Ik heb wel Enhanced Autopilot maar wat mij betreft staat dat nog veel te erg in de kinderschoenen en heeft het momenteel nagenoeg geen meerwaarde.

  De ruimte die autopilot nodig heeft om in te halen tart werkelijkiedere fatsoensnorm. Eigenlijk is deze functie alleen goed te gebruiken wanneer er vrijwel niemand op de linker baan rijdt. Bij het inzetten van een inhaalactie remt de auto ook onnodig af wat zeer storend is voor jezelf maar natuurlijk ook voor de bestuurder achter je.

  Overigens is ook dat navigeren op autopilot een zeer riskante bezigheid en deze functie laat je eens te meer goed zien dat autopilot een heel fijn hulpmiddel is tijdens het rijden, maar zeker niet meer dan dat. Wellicht dat het in Amerika beter werkt, maar vooral afritten waar ook auto’s in komen voegen zijn voor autopilot zeer moeilijk...

  Al met al zou ik even wachten met een eventuele aanschaf tot alles wat verder ontwikkeld is. Ik zou momenteel nog liever Stevie Wonder mijn afslagen laten nemen dan ‘Enhanced’ autopilot

 4. Elja Trum
  Elja Trum schreef op donderdag 18 april 2019 om 09:12

  @Dick; lol vrolijk

  Ik ben benieuwd wat er volgende week voor een updates aangekondigd gaan worden op het event hierover. Wellicht dat de volgende update al weer veel verbetering brengt.

  Ik vind autopilot nu ook nog niet perfect, maar in veel situaties is het wel al best bruikbaar.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.