Elja Trum

Tesla ongeluk van mei 2016 te wijten aan autopilot Ún bestuurder

woensdag 13 september 2017, 15:51 door | 316x gelezen | 0 reacties

Zo'n anderhalf jaar geleden was er in Amerika een heftige crash met een Tesla Model S en een vrachtwagen die de weg over stak. Het Amerikaanse National Transportation Safety Board heeft nu haar onderzoek naar dit ongeval afgerond.

Tesla Model S - Crash mei 2016


De conclusie is dat zowel de bestuurder als Tesla's autopilot fouten hebben gemaakt. Er zijn geen nieuwe ontdekkingen gedaan die al niet in het eerdere rapport bekend werden gemaakt.

Volgens de onderzoeksraad is de crash veroorzaakt doordat de bestuurder van de truck geen voorrang gaf, terwijl de bestuurder van de Tesla te veel vertrouwde op de autopilot en daardoor zelf niet actief aan het rijden was, en mede daardoor er niet in slaagde om op tijd in te grijpen.

Tesla heeft na het ongeluk al verbeteringen aangebracht waardoor bestuurders van een Tesla actiever mee moeten rijden tijdens het gebruik van de autopilot.

Er zijn geen harde gevolgen die nu voortkomen uit het onderzoek, maar de onderzoeksraad gaat wel aanbevelingen doen.

Autonome toekomst


Tesla zet hard in op het autonoom maken van haar auto's en verwacht eind dit jaar een Tesla geheel automatisch van de ene kant van Amerika naar de andere kant te laten rijden.

Autonoom rijden is een interessante ontwikkeling voor de toekomst. 94 procent (bron) van alle auto ongelukken is momenteel te wijten aan de bestuurder. Daar valt dus ontzettend veel te winnen.

Via: Tweakers

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.