Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Recensie: Een objectieve kijk op waterstof

dinsdag 7 januari 2020, 16:32 door | 1,976x gelezen | 1 reactie

Als Tesla rijder heb ik natuurlijk niet zoveel met waterstof, maar het is toch goed om wat te weten over deze alternatieve energiedrager. Van Jeroen Horlings ontving ik zijn boek 'Een objectieve kijk op waterstof'.

Een objectieve kijk op waterstof

Waterstof komt vaak ter sprake wanneer je het met iemand hebt over elektrisch rijden. Vaak wordt er dan gemeld dat ze niet geloven in elektrisch rijden en dat ze wachten op waterstof.

Dat is natuurlijk een slap excuus om te verantwoorden dat ze nog steeds fossiele brandstoffen verbranden. Het is dan ook leuk om meer te weten over waterstof zodat je goed beslagen deze discussie aan kunt gaan.

Zelf schreef ik eerder ook al eens een artikel met 9 redenen waarom je geen auto op waterstof wilt. Het is goed te lezen dat Jeroen het op deze punten behoorlijk met mij eens is.

In zijn boek besteed hij de nodige pagina's om te onderbouwen waarom waterstof voor personenauto's (en wellicht ook al voor vrachtvervoer) een gepasseerd station is. Waterstof kan simpelweg niet op tegen elektrische auto's op batterijen.

Het boek gaat daarnaast in op veel andere aspecten van waterstof. Zo legt Jeroen helder uit wat de methoden zijn waarop waterstof (een energiedrager, geen energiebron) geproduceerd kan worden en hoeveel energie dit kost.

Ook maakt hij duidelijk waarom het zeer onwaarschijnlijk is dat het bestaande gasnetwerk (voor consumenten) ooit gebruikt zal kunnen worden voor het vervoer van waterstof.

Tevens maakt hij duidelijk wat een brandstofcel is en hoe deze werkt. Hij kijkt ook goed naar de efficiŽntie en de verliezen die bij waterstof horen.

Jeroen bespreekt ook de mogelijkheden die er wel zijn voor waterstof. Een waterstofeconomie zal in zijn ogen nooit ontstaan, maar waterstof is wel nodig als we de klimaatdoelstellingen willen behalen. Er zijn zeker bruikbare toepassingen voor waterstof als energiedrager.

Conclusie


Ik heb Een objectieve kijk op waterstof met plezier gelezen. Het boek heeft me nog meer inzichten gegeven in waterstof en de mogelijkheden en onmogelijkheden ervan. Jeroen benadert de verschillende standpunten en laat ook verschillende andere experts aan het woord.

Wil jij goed beslagen ten ijs komen in de volgende discussie met iemand die niet in (batterij) elektrisch rijden geloofd? Of ben je gewoon geÔnteresseerd in de techniek achter waterstof als energiedrager. Dan is dit boek van Jeroen een absolute aanrader.

» Bestel 'Een objectieve kijk op waterstof' (vanaf 14,95 euro)

Het boek heeft 192 pagina's en is zowel als ebook en als paperback verkrijgbaar.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang 500 euro korting op een Model S, Model X of Model Y.

1 reactie

  1. Paul
    Paul schreef op dinsdag 14 januari 2020 om 12:13

    Besteld!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Boeken

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.